Producent: Lay's Produkt: Baked Mediterranean Herbs Købt i Sponsorat Vægt: Ukendt |
Introduktion til Lay's Baked chips:
Lay's pressemeddelelsen om Baked er faktisk god at have i hånden, for den giver lidt baggrundsviden om de nye Baked varianter.
Lay's Baked chips er fremstillet på en ny måde, som gør, at de indeholder 70% mindre fedt end Lay's almindelige chips.
Som navnet antyder, så bliver kartoffeldejen bagt i en ovn, i stedet for at blive stegt i olie, som er den måde man normalt producerer chips på.
Fremstilingsmetoden skulle være grunden til, at de indeholder mindre fedt end de traditionelle.
I Pressemeddelelsen står der, at de nye Baked varianter er bølgeskåret for at opnår ekstra sprødhed, og det passer også.
De er rigtig sprøde, og alle chips er lige sprøde, der er ingen forskel på nogle som helst i posen. Alle er ens.
Om det er godt, må folk selv vurdere. Personligt kan
jeg godt lide, at der er lidt forskel.
Tager man et hurtigt kig på energi og fedtindholdet, så er der i Baked Natural kun 10 gram fedt (9,5 gram i Mediterranean Herbs) per 100 gram. Til sammenligning indeholder Lay's Salted, som er fremstillet på normal måde med oliestegning, 34 gram fedt per 100 gram.
Flot resultat må man sige.
Anmeldelse:
Med introduktionen overstået, skal vi selvfølgelig bevæge os i retning af en mere almindelig anmeldelse. Chipsene kan have nok så fin en beskrivelse, være fremstillet på den mest politisk korrekte metode osv. men hvis smagsoplevelsen ikke følger med, kan det jo være helt ligegyldigt.
Jeg har et lille problem med disse chips. De bliver næsten markedsført som var det kartofler skåret ud i skiver, men reelt er det kartoffeldej som formes og skæres ud. Det er ikke en type chips som jeg personligt er helt vild med. Kan bedre lide når det er rigtige kartofler som er skåret ud. Jeg er dog ikke i tvivl om, at rigtig mange mennesker vil kunne lide disse chips, og aldrig vil skænke en tanke over, at "alle kartoflerne er så ens".
Da jeg åbnede posen var det første jeg kom til at tænke på, grissini (brødstænger) Duften er nærmest identisk. Smagen er også nærmest identisk. Jeg har måske lidt fordomme, men jeg tror at disse chips vil hitte mest ved det ældre publikum. Dem som også synes at grissini bare lige er sagen, når man skal have en snack.
Mediterranean Herbs er et skridt foran Natural smagsmæssigt. Da de er lavet af de samme materialer er det kun krydderiet som er anderledes.
Smagen er efter min mening ikke den bedste. Den er dog bedre end Natural. Er man heldig at få en af de få chips som er sølet ind i krydderi og er helt mørk i farven, så er smagen super god. Men det er en ud af 50 der er sådan.
Jeg synes det er positivt, at der aktivt gøres noget for at forsøge at nedbringe fedtindholdet i chips, og gøre dem lidt sundere. Lay's har for mig altid stået som nogle der har forsøgt at gøre chips sundere, uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet.
Forstår dog ikke helt valget af smagsvarianter. Har en gang, et sted (kilden er glemt) læst, at 70-80% af alle chips der bliver solgt er med den almindelige salt smag. Så derfor er det jo helt naturligt at de har lavet sådan en smagsvariant, nemlig Baked Natural, som faktisk smager let saltet. Havde de dog bare fået smagen lidt over i nærheden af Lay's Superchips, som er krydret med salt og peber, så tror jeg det havde været meget bedre!
Baked Mediterranean Herbs, som egentlig er den bedste af disse to, er for rund/blød i smagen. Den tiltaler mig ikke. Jeg kunne godt tænke mig at smage denne type chips, med enten Grill, Barbeque, eller Sour Cream and Onion krydderi. Med de smagsvarianter der er i dag, er det desværre ikke nogle chips som jeg kunne finde på at tage med mig hjem fra supermarkedet.